2008. június 14., szombat

Gólya reality show

Szégyellem, de most hallottam először arról, hogy gólyafészkekből is megy az élő közvetítés, s 2-5 másodpercenkénti frissüléssel kukkolhatjuk a gólyacsaládok mindennapjait. Az EarthCam weboldalán ezen a héten a Magyar Madártani Egyesület (MME) nagyhalászi gólyákat figyelő webkamerája bekerült a 10 legnépszerűbb látvány közé - ez tök jó, figyelni fogom! :) Hihetetlen, annyiszor néztem a gólyafészkeket vágyakozva, hogy milyen lehet belülről, milyenek a kisgólyák - erre tessék, itt van! És, az MMR-nek blogja is van, májusban indult és a 24. bejegyzésnél tart, valamint fehér gólyás honlapja is.
Épp a héten olvastam azt is a Délmagyarban, hogy a Vadkerti téren meg akarták gyűrűzni a kisgólyákat, de csak egy kisgólya van, a másik tojás nem kelt ki, és annak az egynek is túl vékonyka még a lába. Tudni kell, hogy a Vadkerti tér elég forgalmas hely (naponta többször eljárok ott), s ez a gólyacsalád már vagy öt éve itt fészkel - nagy örömömre, meg sokak örömére. :)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt korábban már én is olvastam/láttam valahol.

Jut eszembe: éppen ma ajánlottam a levelezőlistán, hogy a Cser Kiadó nagy kiárusítást tart - nagyon olcsón, még 50 Ft-ért is lehet vásárolni. Pl ezt: http://www.cserkiado.hu/konyv.php?sid=41e2ad840a2f98ef60df03e626ea0f29&kid=10058