2009. szeptember 30., szerda

Napsugaras oromzat

Nyafogtam már, mennyire sajnálom, hogy Alsóváros elveszti egyéni arculatát, s teljesen globalizálttá válik. Komolyan bosszant a Pálfy utca mediterrán házsora, annyira, de annyira idegen, egyszerűen nem illik ide - még a magyar építészeti stílusoktól is távol áll. Ne higgyétek, hogy visszasírom a sátortetős egyenházakat, de egy tradicionális környezetbe nem kellene minden vackot beengedni. Éljék ki magukat a lakóparkokban, az új osztásokban, ide csak olyat engedjenek, ami legalább egyes jegyeiben tükrözi a hely sajátosságait.
Tehát naponta bosszankodom, ma viszont új utakat keresve a Váradi utca felé vettem az irányt, s majdnem leestem a bicikliről. Egy alig pár éves, gyönyörűségesen szép napsugaras oromzatú családi házat pillantottam meg. Tátva maradt a szám, gyönyörű volt! Le kellene fényképeznem. Ha esetleg úgy adódna, hogy megnyernénk a lottó ötöst, mindenképpen Alsóvároson szeretnék építtetni egy napsugaras oromzatú ökoházat - már a helyet is kinéztem a Tompa Mihály utcában.

7 megjegyzés:

nyaucica írta...

Szerintem azok a házak amik ott épültek és a benne lakók se érzik jól magukat, mert csilivili palotájuk szépsége és nagysága nem érvényesül azon a szűk kis teren...

de lelkük rajta, a sarki napsugárkát nagyon sajnálom a nyíl utcánál

csbk írta...

Azt, amit most (nem rég) bontottak el?

zAngi írta...

És én még azt hittem balgán, hogy Szegeden létezik városkép (meg tervezés)...

nyaucica írta...

Aha, irtál is róla úgy emlékszem...

anima írta...

Ma vettem lottót. Csak úgy mondom...
;)

csbk írta...

Anima, én is vettem, és lett 1, azaz egy találatom! Remélem, te több sikerrel jártál!

Névtelen írta...

Nagyon erdekes, koszonom