2009. szeptember 21., hétfő

Kerékpárút, a veszélyes

Ma a harmadik biciklis családtagomat ütötték el kerékpárúton. Időrendben haladva az unokatestvérem (háromgyerekes családanya) volt az első, őt pár éve éppen az én szülinapomon gázolta el a Belvárosi híd lábánál egy ittas fiatalember a kerékpárúton úgy, hogy több métert repült. Azóta rokkantnyugdíjas, a feje akkora ütést kapott, hogy állandóan szédül. Aztán elsőszülöttet lökte fel egy kitolató autó, szerencsére neki nem lett baja, csak a biciklijének, ma pedig a nagybátyám felesége (négy gyerek) biciklijének az első kerekét kapták telibe - amikor anyámmal beszéltem, már túl volt néhány kivizsgáláson, szintén a feje tört be, de úgy tűnik, hogy nem lesz maradandó a sérülése.
A városon belüli kerékpárutakat elsőszülött mindig is szidalmazta, a kerékpársávot favorizálja, és azt kell mondanom, hogy igaza van. Elég csak arra gondolnom, hogy nekem és az összes hattyasi kerekezőnek nap mint nap kétszer kell kereszteznem egy forgalmas utat azért, hogy rátérjek egy kerékpárútra, majd négyszáz méter múlva visszatérjek ugyanarra az útra, ahonnan kitiltottak bennünket. Szuper.

4 megjegyzés:

nyaucica írta...

Jesszus jobbulást!!!
én újszegedről járok bicajjal hát ne tudd meg, amikor megyek le a ligetbe a kocsiúton középen felfestett sávba azé átkozom aki kitalálta ezt a módszert!!!

csbk írta...

Újszegedre és onnan biciklizni egy rémálom!:( Amúgy az okosok szerint az a hely még egész biztonségos, mert látnak az autósok és számítanak rád... Ma este Critical Mass?

nyaucica írta...

Azt az idiótát raknám oda aki ezt kitalálta, tudod mikor látnak... 5x kell tüntetőleg hátranéznem majd index nélkül elémvág az idióta újgazdag parasztja
bocsánat a negatív jelzőkér

csbk írta...

A merdzsókban meg bömcikben nem szériafelszereltség az index, s nem lehet felefonkihangosítót sem beléjük szerelni... :(