2009. június 29., hétfő

Szemüveggel megbékélve

Szemüveges lettem.
Ha úgy tűnne, hogy ez csupán egy kétszavas egyszerű mondat, amely leírása egy írástudó számára semmi gondot nem okozhat, akkor az nagy tévedés. Igen nehéz volt leírnom, s ezzel gyakorlatilag elfogadnom, hogy már nem megy az írás és az olvasás segítség nélkül, hogy én is beléptem azoknak a népes táborába, akiknek "rövid a keze" az olvasáshoz, ha nincs náluk a szemüvegük, amit persze mindig elhagynak. Már nem velem fogják elolvastatni a rövid kezűek, amit nem látnak, pedig nem olyan régen még így volt. Azt hiszem, mégiscsak a monitor, ill. annak sokszor kontroll nélküli bámulása volt az, ami idáig juttatott. Késő bánat, s nyilván nem tartott volna vissza a blogolástól és minden egyéb számítógépes tevékenységtől az sem, ha valaki teljes bizonyossággal megmondja, hogy 2009 kora nyarára +1,75, -0,5-ös lencsét kapok mindkét szememre. Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor elismerem, hogy tudatában voltam e veszélyeknek, s azt is tudtam már jó pár hónapja - miután már a nevemet is csak megszokásból írtam alá (menne csukott szemmel is), ráadásul a barátnőmtől kapott, általa már "kinőtt" szemüveget használtam -, hogy eljön ez a pillanat, amikor felteszem a szép új szemüvegemet, s elismerem, hogy igen, szemüveges lettem.
És allergiás is vagyok. Na ezt sem tudtam évekig elfogadni, s minden augusztusban azt hittem, hogy most nem fog előjönni, hogy mint oly sokszor, most is téved az orvostudomány, mert én egyszerűen nem lehetek szénanáthás. Mindenki igen, de én nem. Volt, hogy nem is szedtem gyógyszert, hanem fényterápiára jártam, mert a gyógyszerek káros mindenfélékkel vannak tele, s nem akarom mérgezni magam - az eredmény pokoli három hónap lett. Tavaly már júniusban elkezdtem szedni a mindenféle mérgekkel teli gyógyszereket, ami persze hülyeség volt, de már az idén is felírattam és kiváltottam őket laza 12 eFt-ért - csökkent rajtuk a támogatás, ja kérem, ez úri betegség -, s ugyan még nem tudom, mikortól kezdve, de nagyon lelkiismeretesen fogom szedni őket. Ha minden jól alakul, akkor még Parajdra is eljutok az idén nyáron, s kb. 1 óráig tiszta, sós levegőt fogok szívni!
No tehát, e szemüveges allergiás holnap hajnalok hajnalán elvonul Pécsre, s majd csak péntek estére ér haza, amikorra számítógépes elvonási tünetei lesznek. Merhogy lassan már függő is vagyok. :)

6 megjegyzés:

Betti írta...

:-)

Trinity írta...

Jó pihenést!
Én rövidlátó vagyok, sosem tudtam elolvasni, hanyas busz jön, csak ha már az orrom előtt volt. Hiúságból nem hordom a szemüvegem, inkább beköltöztem a belvárosba, hogy nem kelljen busszal utazni :-)

csbk írta...

Jól szuperált a szemüveg Pécsett a nyári akadémián, igazi élmény volt látni! :)

oross írta...

s mikor is olvashatjuk a személyes beszámolót a csmke-n? vagy legalább belinkelve?

anima írta...

Téged is - mármint élmény volt látni! :)
És bocs a bezengett, ám átadni elfelejtett CD-k miatt!

csbk írta...

oross: nagyon igyekszem, hogy még a Balcsi előtt meglegyen! :)

anima: semmi baj, hálás leszek, ha egyszer megkapom! ;)