2009. április 20., hétfő

Gyerekségek a könyvtárban

Negyedikes Menyus (általa választott álnév) a szemem láttára kb. másfél perc alatt kirakja a 3x3-as Rubik kocka minden oldalát úgy, hogy közben még magyarázza is, mit és miért csinál. Megbűvölten nézem a kezét, és közben arra gondolok, hogy én fénykoromban sem jutottam egy oldalnál tovább... Na de kierül, hogy Menyus nem magától ilyen okos: talált a neten egy oktatóvideót! Vagy mégis magától okos, merthogy rájött, hol találhat segítséget? Apának is ő tanította meg, nem pedig apa neki. Hö, hö, az ő apja egy generációval fiatalabb nálam!
Menyus amúgy gyakran megfordul a könyvtárban. Na nem olvasni, de nem is gépezni, hanem beszélgetni jön. Legfőbb témánk a sakk, vagy az elektródák, elektromágnesek (baromira értek mindegyikhez), illetve az utóbbi időben a Rubik kocka. Már megmutatta szétszerelt állapotban a 3x3-ast (nem gondoltam volna, hogy ilyen a belseje), hozott 2x2-est, 4x4-est, amit még gyakorolnia kell, mert valami izé nem szokott menni.
Külön bírom benne, hogy amikor elmondja, amit akart, megnézi a telefonja óráját és kijelenti, hogy "azt hiszem, nekem mennem kell", majd távozik, hogy a következő szünetben ismét megjelenjen.

1 megjegyzés:

Betti írta...

Ez nagyon bájos :-)