2008. szeptember 5., péntek

Bicikli

Bicikli, bicaj, canga... Apámnak bicikliboltja volt. Ebből következik, hogy nekem sohasem volt új biciklim. De neki sem. Állandóan adja-veszi őket, még manapság is, amikor kijelentette magáról, hogy nyugdíjas. A mostani (metál) piros biciklimet 5-6 éve kaptam tőle, nem tudom, honnan szerezhette. De volt nekem olyan is, amit ő rakott össze több bicikliből. Jól nézett ki, az is piros volt, de a legelső zöld, nem tudom mi lett vele, biztosan eladta. Sokszor szerettem volna újat venni. Meg is tehettem volna már, hiszen nem vagyok mai csirke, de mivel mindig volt jó biciklim, végül nem vitt rá a lélek, hogy megbántsam vele apámat. Viszont az unokáinak, azaz a gyerekeimnek újakat adott, mind a háromnak ötödik utáni nyáron. Hát igen. Nagyszülőnek lenni más tészta.
Mindez onnan jutott szembe, hogy 702 megvette álmai vadiúj csodabicaját, amiben, remélem, sok öröme telik majd. Pl. jövő nyáron körbebiciklizheti a Balatont! :)

7 megjegyzés:

oross írta...

En peldaul egy kozel 20 evessel jarok, de azt legalabb nem lopjak. viszont benne van jo nehangy szaz (inkabb ezer) kilometer..de a "haz" elol lopjak oket, ugyhogy inkabb a hasznalt, de jo a lenyeg

csbk írta...

Igazad vagyon! :) Nekem van egy olyan záram, ami a gyerekeim szerint kb. annyit ér, mintha ráírnám, hogy légyszíves, ne vidd el! :)

Névtelen írta...

A mi két biciklink (darabja újonnan sem volt több, mint 20 ezer) számomra is nagy kihívás. A zárható lépcsőházból nyíló zárható raktárban van a falhoz láncolva. (Vastag vaslánc + kislakat), ezen kívűl mindkettőn külön még biciklizár is, a számkódos fajtából...
Mire mi elindulunk, végetér a CM felvonulás!... :D

Nekem ez az első saját biciklim (amit magamnak vettem), és előtte sajátom csak úgy 12 éves koromig volt, egy kamaszgyerekeknek való méretű, zöld, amin úgy tanultam meg bicikliznii, hogy apám futott utánam (jó sokat! :)
Most meg nekem egy piros van, J-nak egy ezüstszürke.

Tényleg megszellőztethetnénk őket jövő nyáron a Balaton körül! Hívjuk el 702-éket is!... :)

csbk írta...

Anima, láttad te 702 biciklijét??? Az egy brutális ragadozó, a miénk doromboló kiscica hozzá képest, úgyhogy sztem nem társulna hozzánk... :)

Névtelen írta...

Nem ismered te 702-t! Nincs benne semmi sznobéria, pláne nem gőg... Ő az, aki - ha autókkal egyáltalán foglalkozna, és mondjuk egy Jaguárral járna, akkor sem szorítaná le az útról a Suzukikat, de még a Trabantokat sem... :)

Emiatt nem aggódnék - inkább azon, hogy el ne lopják tőle, mert itt Budapesten erre nagy esélye van...

Egyébként pedig: http://702.klog.hu/352/mondom-halalfelelem/

Úgyhogy a társulással részükről szerintem nem lenne probléma. (A CM kapcsán annál inkább velem - mert egy kicsit besz...i vagyok... :)

csbk írta...

Nem feltételezek róla előítéleteket, mert akkor velünk sem állna szóba! :) Csak hát a tempója gyorsabb... Na de kíváncsi vagyok, ő mit szólna a dologhoz!

A szegedi CM egyik szervezője (ifj. I.) szerint az idei CM brutális lesz! Én alighanem kihagyom, elég stressz naponta bejárnom biciklivel a suliba.

Névtelen írta...

Azt hiszem, mi majd óvatosan megközelítjük a hidat (tőlünk csak 10 perc)- aztán az ott látottak fényéében vagy fejvesztve elmenekülünk, és egészen másfelé bicajozunk, vagy egy kicsit odaóvakodunk... Mint látod. eléggé óvatos duhaj vagyok... :)

702 pedig szuperbicó nélkül is utolérhetetlen! Úgyhogy most sem lesz újdonság, ha elhajt mellettem, mint egy bicajos Fittipladi!... :D