2008. február 29., péntek

Negatívból pozitívba

Eléggé lehangoló egy olyan kolléganővel beszélgetni, aki a könyvtárat azért szereti, mert nem kell semmi különöset csinálni és magára csukhatja az ajtót. Tegnap ebben az élményben volt részem.
Egy budapesti általános iskolai tantestület jött hozzánk szakmai látogatása, órákat néztek, s a szünetekben - hol máshol? - nálunk fogyasztották az aprósüteményt, az üdítőt és a kávét - ő kihagyott egy órát, hogy tapasztalatcserét folytathassunk. Nagyon meglepődött, hogy számítógép van a könyvtárban. És használják is a gyerekek? Á, dehogy! Tavaly órarendi könyvtárahsználati órái voltak (!!!), s mit csináltak ezeken az órákon? Kölcsönöztek. De hát sajnos az idén nincsenek, nem is nagyon járnak a gyerekek könyvtárba... brrrr Nem is folytatom, negatív volt az egész nő mindenestől.
Viszont a maradék sütiből jóízűen lakmároztak a kölykök, még a kockacukrot is felfalták, a kévétejszínért egyenesen könyörögtek. Fél 4-re semmi sem maradt a maradékból. :)
Persze az sem használt, hogy leltároztuk a töri szertárat, meg hogy HEFOP beszámolót kellett írnom, ezt csináltam egészen 3/4 7-ig. Éppen az Alaszka elejére estem haza, na az egy kicsit helyrerázott. Meg az is, hogy Ancsinak sikerült a rutinvizsga, úgyhogy mire az ágyba és HP 6-ig jutottam (a 7 ismeretében bizonyos dolgok, történések egészen más jelentést nyernek), már kezdtem visszapozitivizálódni. Ha ma leadom a beszámolót, a hétvégén befejezem a cikket, akkor kezdek egyenesbe jönni, s elkezdhetek gondolkodni az áprilisi előadáson. Anima tapintatosan emlékeztetett rá, hogy talán minél hamarabb kellene neki az anyag. :)
De hétvégén az ágyást is be kell fejezni (gyökérkiszedés), meg valami trágyát is kellene szerezni. És vasárnap reggel szaunába is szeretnék végre eljutni. Ja és jövő pénteken Pestre megyek, a vasutasok bejelentették, hogy NEM sztrájkolnak márc. 9-ig, úgyhogy nem lesz akadály (hacsak hóakadály nem).

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Negatív kolléganőtől a kardomba dőlök! Naivan mindig azt hiszem, hogy ilyen csak a rólunk szóló, rosszindulatú rémmesékben van - de ha te írod!?!... :(

Az anyag tényleg jó volna... :)
Ha kiheverted a sokkot.

Trágyát szerintem egészen könnyű lesz szerezned a mai Magyarországon... :) Annyi a sz...ság körülöttünk, hogyha ezt mindenki egy kis munkával beleforgatná kis hazánk földjébe, egy virágzó televény lehetne mindenfelé körülöttünk!...

csbk írta...

Hát sajnos ez van, minden rémmesének van valami alapja... tudnék közelebbit is mondani negatív kolléganőről, de azért árulkodni mégsem szeretnék.

Hát, én odáig jutottam, hogy férjemurammal vetettem egy nagy zsák érett marhatrágyát - maradok a saját kis kertecskémnél. De hát már a Candide-ban megírta Voltaire: műveljük kertjeinket! Hátha ezzel is haladunk egy kicsinykét tovább... valamerre...

Névtelen írta...

Kedvenc idézetem! Mostanában...