2008. január 15., kedd

A büszke és borogatós könyvtároskisasszony - filmen

Anima és Nyilvános Könyvtár egy-egy sokkoló filmélményéről ír, ami könyvtárral kapcsolatos. Persze azonmód eszembe jutott az én kedvencem!
Ebben a filmben ugyanis két olyan jelenet van, ami miatt képes vagyok odaülni elé, ha valaki a családban ezt nézi, s különféle hangokat kiadni. Úgy mint ó istenem, meg ajaj, meg jaj ne, meg uram atyám, meg igen, ez az (és itt jön egy kis illetlen visítozás)... Elárulom,
A múmiáról van szó.
Még a film elején a gyönyörű
Rachel Weisz, alias Evelyn könyvtároskisasszonyként hosszú szoknyában egy jó magas létráról egy "rendetlen" könyvet kíván visszatenni a helyére (közben a betűrendet mormolja), ami történetesen a mögötte lévő polcon van. Addig-addig nyújtózkodik, amíg a létra kimozdul a helyéről, s ő a két polcsor között próbál egyensúlyozni. Persze nem sok sikerrel, s miután nekidől az egyiknek, az dominókét végigborítja az összeset! Borulnak a polcok, repülnek a könyvek, ő meg csak néz nagy szemekkel. Szenzációs! Nem tudok betelni vele. Ne kérdezzétek, miért, ez nyilvánvalóan abszolút perverz öröm és nagyon szégyellem magam miatta. :D
A másik rész még ennél is fantasztikusabb, s ehhez még perverznek sem kell lennem. Az történik ugyanis, hogy a gyönyörű Evelyn és a (nagyon-nagyon-nagyon) jóképű Rick (
Brendan Fraser) némi borzalom után együtt iszogatnak a tűz mellett, s bizony a gyönyörű könyvtároskisasszony már kezd elázni. Élete történetének elmesélése végén, jócskán ittasan a következőt bírja mondani (kb.): Büszke vagyok arra, ami vagyok! És mi lenne az? - kérdezi a (nagyon-nagyon-nagyon) jóképű Rick. Büszke vagyok arra, hogy könyvtáros vagyok! Ez az, ez az, ez az! Hát lehet ezt visítás nélkül kibírni? Bevallom, nem elemeztem még, milyen sztereotípiák működnek, ha működnek ebben a jelenetben, hogy juthatott eszükbe a forgatókönyvíróknak, a lényeg, hogy nekem sok örömet okoznak! Ja és persze van itt Holtak könyve meg Élők könyve, de hát ez elég elcsépelt. :)
Hohó, mit találtam?
Itt van a borulós jelenet ennek a részletnek az elején. Tovább nem is nagyon érdemes nézni, kivéve azoknak, akik szeretik a romantikát. :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg nagyon-nagyon-nagyon jóképű - az én ízlésemnek egy kicsit már nagyon is... :)Ezért majdnem sikerült elterelnie a figyelmemet a nyúlfarknyi borogatós jelenetről.

csbk írta...

:D

Névtelen írta...

Hohó? Mi ez a design-váltás?! Tavaszias zöldek itt a tél közepén...
Mostanában minden bloggerre rájött a a megújítás?...

csbk írta...

702 miatt van, ő kezdte!:D Jó lett? Azért zöld, mert megihletett, hogy kibújtak a kertemben a hóvirágok. Gondoltam, rásegítek egy kicsit tavasz anyónak. :)