2012. február 15., szerda

Gyerekségek... valami Amerika

- Borzasztóak az amerikaiak! - Á. láthatóan teljesen fel van dúlva, és még tovább ragozza, de azt most itt nem írnám le. Hogy mi váltotta ki ezt a mérhetetlen felháborodást? A Guinness rekordok könyve tartalmazza a legtöbb ételt dobálók rekordját, amit persze amerikaiak tartanak. Amikor Afrikában úgy küzdenek meg egy szendvicsért! Amikor éhen halnak emberek! És eszébe jut még az is, hogy hallott olyan amerikairól, aki kéthetente vesz új cipőt, a régit pedig eldobja. Hát ez hogy lehet? Nem is kereste meg azt a pénzt, csak úgy öröklődött! Ez durva, nagyon durva, .... amerikaiak!
Nem tudja, mert még nem tudhatja, hogy nem csak Afrikában, és nem csak az amerikaiak, de 11 évesen még működik az igazságérzet. Hova lesz később?

6 megjegyzés:

oross írta...

s assszem az egész generációmnak a fülében cseng még az iskolából a "bezzek etiopiában éheznek" tanári mondat....akkor nem értettük miért mondják.

csbk írta...

Itthon is mindig ezzel terrorizáltuk a gyerekeinket, ha nem akartak enni! :)

Névtelen írta...

Sokaknál megvásárolják. Akinél meg nem, azokból zöld lesz, meg aktivista, magyarán periférikus, elvont figura.

I.

csbk írta...

Valahogy így... :(

nyaucica írta...

és bejött a terror?? csakhogy mivel zsaroljam a gyereket??

csbk írta...

hát nem jött be... :))) de ma már tudom, hogy teljesen feleslegesen izgultam halálra magam, meg azt is tudom, hogy hiába tanácsolnám neked, hogy ne aggódj, a gyerek teljesen rendben fel fog nőni úgy is, ha nem eszik meg mindent, mert ezt mindenki csak utólag látja be (de aki okos, az tanul a más kárán! :))