2010. augusztus 21., szombat

Jó kenyér receptje

Nos, elégedett vagyok, finom lett az ünnepi kenyerem - mi több, a család szerint is ehető. Leközelebb egy kicsivel kevesebb mézet teszek bele, nem kell egy evő-, elég egy teáskanálnyi. Nos, ha valaki kedvet kapna, a hozzávalók (kenyérsütő géphez) 1 kg-os kis kenyérkéhez:
  • összesen 60 dkg lisztféle, ebből 20 dkg graham liszt, 3 evőkanál búzadara, a többi fehér liszt
  • 3,5 dl víz
  • 10 ml só
  • 30 ml tejpor (vagy kávékrémpor, vagy a víz helyett tej)
  • 1 teáskanál méz
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 ml szárított élesztő
Elkészítés: A kelesztőedénybe mindig a folyadék kerül először, aztán az előre összekevert lisztek, s a többi a tetejére. A teljes kiörlésű programmal kb 3,5 óra alatt sül meg. Hát ennyi.

4 megjegyzés:

Judit írta...

egy szelettel kérhetnék ;-)??

csbk írta...

máris küldöm! :)))

Anima írta...

Na, most veszem elő megint a kenyérsütőgépemet, amit belepett a por és a pókháló - és aminek elveszítettem a receptkönyvét! :)

Már egy jó ideje gondolkodtam rajta...

csbk írta...

No, hát kapásból van már két recepted, azóta már sülöttem olivásat is, azt is meg tudom adni! ;)