2009. június 16., kedd

Újra biciklivel

Írtam már, hogy apám megcsinálta a biciklimet? Sokat dolgozott vele, nagyon kedves és aranyos, és nagyon hálás vagyok neki, de megint nem vehetem meg álmaim biciklijét. Így aztán maradt a kis piros brinyiglim, s tegnap óta újra vele járok dolgozni.
Ha szerencsésen átjutok a vasúti síneken átvezető a semmiből a semmibe tartó kerékpárúton, akkor Alsóvároson már van néhány csendes utcácska, amin szépen ki lehet kerülni a nagyobb forgalmat. Alsóváros nem akármilyen hely, a híres szegedi paprikások laktak itt a napsugaras házaikban - régen. Mára a napsugaras házakból alig maradt néhány mutatóba, s az egész városrészt pontosan olyan új házakkal, rosszabb esetben társasházakkal építik be, mint Felsővároson, Móravárosban, Egerben és Pécsett, olyan mediterrán-utánzat villák állnak, mint a Balaton partján vagy éppen a horvát tengerparton.
Az egy dolog, hogy az emberek hülyék, az építészek pénzért bármit megterveznek és felépítenek, de akik engedik, akiknek az lenne a hivatásuk, hogy a város arculatára vigyázzanak, vajon hová teszik az eszüket? Vagy ők is a zsebükben hordják?

9 megjegyzés:

702 írta...

Én is csupa csendes kis utcán jöttem ma: http://www.gmap-pedometer.com/?r=2924886 :D

csbk írta...

Upsz, ez nagggyon durva! Az új lakásod közelebb lesz a könyvtárhoz?

anima írta...

Hát közelebb lesz - de elég jó környék az?...

És mikor költözöl, 702?

csbk írta...

Anima, te felismerted, hogy hová költözik 702? Jó lesz neki ott? Szerintem a barlanglakóknál minden jobb, s ha elég előrelátó volt, most lekáderezte a szomszédokat! :)

702 írta...

Vicceltek? Tompa utca sétálóövezet, egyetlen tetőtéri lakás, semmi szomszéd nincs sem mellettem, sem felettem.
Jövő hét szombaton cuccolok át.

Egyébként a fent linkelt útvonal Kedveseméktől a könyvtárig vezet (~20 km, ~45 perc), én közelebb lakok most is (~14 perc), de még közelebb (~9 perc) leszek másfél hét múlva.
(A fenti időtartamok természetesen bringában értendők...:)
Íme az új útvonalam: http://www.gmap-pedometer.com/?r=2928136

csbk írta...

Ó, hát ez így egészen más, szuper! :) Amúgy a Tompa Mihály u. Szegeden Alsóvároson van, éppen az egyik bujkálós útvonalamon! :)

anima írta...

Így már más a leányzó fekvése! :) A IX. kerületnek mostanában nagyon változatos és szélsőséges az arculata: vagy nagyon szuper, vagy lepukkant. A várostervezési erőfeszítések miatt. Akkor ez már az új arculat.

Viszont nem lesz ez neked már túl kevés bringázás naponta? :)

És mondd csak, ez már (valami kellemes csoda folytán) saját - vagy még mindig bérelt lakás lesz?

csbk írta...

Na és kivel költözöl, 702? (anima, azt hiszem, hamar megöregszünk! :)))

anima írta...

csbk én ilyen indiszkrét kérdést nem tettem fel itt a virtuális térben!...

Amúgy meg minket már nem fenyeget ez a veszély. :)