2008. október 28., kedd

Alakulnak a dolgok

A tegnapi és a mai megfeszített munka után holnap muszáj olyan állapotba hozni a könyvtárat, hogy hétfőn nyitni tudjunk. Ma még csatatér, na de holnap!
Kicipeljük a raktárba a dobozokat, amikben az összegyűjtött, listázásra váró fölöspéldányok vannak, a kölcsönzőterem ablak felöli sarkába hordjuk az ugyancsak listázandó fizikai selejteket, felpakoljük az olvasóterem üveges szekrényébe a régikönyves töri állomány megmaradó részét, a többit, ami már listázva és dobozolva van, még nem tudom, hová dugjuk, felállogatjuk a leltárnál lefektetett könyveket az összes (!) polcon, leleltározzuk az új könyveket és a kölcsönzéseket... Mindezt 4-ig be kell fejeznünk, mert bezárják az iskola épületét. Csütörtökön és pénteken a takarító nénié a terep, ablakot pucol, felvikszolja a padlót, kimossa és kicseréli a függönyöket -istenem, két hónapnyi pornyelés után lehet, hogy végre lesz egy kis tisztaság és rend? Már el sem tudom képzeni!
A leltár ezzel persze nem ér véget, de nem lehetett már tovább zárva tartani. Végülis listákat írni, pakolni lehet nyitva tartás előtt meg után is.
Ja, az még egy külön izgalom, hogy a gyerekek hogy fogadják, hogy kevesebbet leszünk nyitva. :( Én nagyon szomorú vagyok miatta.

Nincsenek megjegyzések: