2008. július 8., kedd

Amit kifelejtettem

Elfelejtettem a múltkor, hogy a Szex és New Yorknak volt egy számunkra különösen érdekes momontuma: Carrie olvas az ágyban, a pasija, Mr. Big fekszik mellette, majd odanyúl megnézni, mit olvas a kedves. Valami ilyet mond: te vagy az utolsó, aki könyvtári könyvet olvas! És már nem tudom pontosan, mi volt a válasz, ezért újra meg kell néznem a filmet. :) Na és ezzel nincs vége, mert Carrie visszaviszi a könyvet - na hova? - a New York Public Libraryba! (legalábbis szerintem) És mitől tart? A késedelmi díjtól! És hol - nem - tartják meg az esküvőt? Hát ott! Szóval ne feledjük a film ilyentén vonatkozásait se! :)

Amúgy a jómúltkorában az Alaszkában közadakozásból avattak könyvtárat, a legjobb az volt az egészben, amikor Ruth Anne a megnyitó beszédét azzal zárta, hogy de itt aztán nincs evés meg ivás! :)

Mini szilvamag buddháim az éjszakai eső után eltűntek az íriszlevelekről, a helyükön van egy barackmag nagyságú kisbuddha. A kannibál dög! :)

És készülünk Zentára is! ;)

5 megjegyzés:

zAngi írta...

Noazé!

csbk írta...

Naugye! :)

zAngi írta...

:-)))))))))))))))))

Névtelen írta...

Miközben ma - illetve tegnap - éjjel blogoltam (vagyis hétfőn), eközben háttértévéztem, és éppen ment a 24 c. krimisorozat, mait nem igazán bírtam követni, mert eddig sem néztem intenzíven.
Mindenesetre a mai rész nagy része egy közkönyvtár olvasótermében és mosdójában zajlott, túszejtés, szerepcsere parókában, bekamerázott könyvespolcok, meg minden... :)

csbk írta...

Hihetetlen, az amerikaiak egyszerűen imádják a könyvtárat, mint helyszínt! El tudnék képzelni pl. egy Barátok közt (vagy ami még ilyesmi van, nem ismerem őket annyira) epizódot a Szabó Ervin Könyvtárban!:D