2008. május 26., hétfő

Pelenka forever

Újabb lépés önmagam megismerése felé - amikor a három gyerekem pelenkáit mostam és vasaltam, már akkor környezettudatos voltam!
Olvasom ugyanis, hogy a nyugati kismamák körében divat lett a környezettudatosság, nem használnak eldobható pelenkát, hanem mosható textilpelust. A dolog érdekessége, hogy nem maguk mossák a pisis, kakis pelenkákat, hanem jön a pelenkaszállító furgon, elviszi, majd tisztítás után visszaszállítja őket. Így persze könnyű! Nem tudom, nálunk mikor tér vissza a mosható pelenkák ideje, de remélem, a nem túl távoli jövőben - még akkor is, ha netalántán magának az anyukának kell a mosásával foglalkoznia.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én anno még a vegyes megoldás híve voltam: nappalra textil, éjszakára gyári pelus - ennek köszönhetően a lányom nagyon hamar, még alig három hónaposan átaludta az éjszakákat. (És viszonylag hamar szobatiszta is lett, mert nehéz volt cipelni a nappali csomagot.) Ez pedig nekem mindent megért, még a környezettudatosság feladását is, ami akkor még amúgy sem volt ilyen divatban... ;)

De azért elgondolkodtam ezen a nagy kaki egybemosáson - hol itt a higiénia?! Nekem nem lenne gusztusom ehhez. A fehérmneműmet sem adnám mosodába semmiképp...

csbk írta...

Na, nekem ahány gyerek, annyi féle szobatisztaság - de a lényeg, hogy ezen is túl vagyunk már jópár éve. :)
Látod, erre az egybemosósdira nem is gondoltam. Pfujj! Mossanak csak a kismamák! :)